29. april 2019: JUBIIII. Dig og mig, mor. Dig og mig, Sally. Strandtur efter arbejde i det fantastiske vejr.

28. april 2019: Michael og jeg og de to lagottoer har været på tur til det fantastisk smukke Stinesminde ved Hobro. Vi gik en dejlig tur og var også forbi vandkanten. Vi har også hørt fra flere af hvalpene. De arbejder med at træne renlighed og alene hjemme og tilvænning til lyd etc. Der er meget arbejde med at få klargjort en hvalp til voksenlivet. Rom bliver ikke bygget på en dag, ting tager tid, så man skal finde alt sin kærlighed og tålmodighed frem. Hvalpen vil bare gerne gøre sit bedste, men den er jo kun en baby endnu og en stor verden har lige åbnet sig for den. Derfor er det dejligt at høre at familierne gør sig umage og ligger sig i selen for at lette hverdagen for hvalpen OG familien.

28. april 2019: så vækker hun mig ALT FOR TIDLIGT, for så at ligge sig til at sove...

Det er sjovt at gå tur.

Sally holder øje med om Herman er i sin have.

27. april 2019:

Vi går små ture her på vores egen gade og op på den næste gade, løber og ser biler lidt på afstand. Det går fint. Vi går ikke så hurtigt frem, det er min erfaring at hvalpene ligeså stille bygger ovenpå de gode oplevelser de får og til sidst kan der ræse busser forbi uden at de blinker 🙂

Vi kom igen forbi hos Herman (den store hund på hjørnet), han var ikke ude i haven, men Sally kunne tydeligt huske ham fra i går og ville RIGTIG GERNE snuse og kigge nærmere. Hun stak endda hovedet helt igennem hegnet ind til hans have. Så episoden i går har ikke skræmt hende. 

Hun er vild med græs og vil gerne løbe når vi er på tur. Her en lille film.

Og når vi når hjem til vores hus igen, så ELSKER hun at rulle og løbe og lege i forhaven. Her en lille film.

26. april 2019: så er Sally blevet klippet lidt for første gang. Man kan tydeligt se hvor hun er klippet på ryggen. Benene er ikke taget endnu og heller ikke hovedet bortset fra foran øjnene, så hun har frit udsyn. Jeg har bare taget de fine lange stritter så pelsen bliver mere tæt og ensartet. At holde hendes pels kort er også med til at hjælpe krøllerne på vej.

Leg med mor.

Lucca har besøg af nye venner og hans mor fortæller, at han sov igennem tordenvejret.

26. april 2019:

Sallys første dage uden sine søskende er gået ok. Det går nu fint med at sove om natten. Hun brokker sig lidt når vi lige har lagt os, men så taler jeg sagte til hende og så falder hun til ro og sover til 6 - 6.30 næste morgen.

Tirsdag var vi i sommerhuset, hvor vi gik tur rundt på grunden. Hun var IKKE vild med at sidde alene i transportburet, så der skal vi lige træne lidt. Det hjalp dog da jeg næste dag tog Selma med, så var der ro på bagsmækken.

Vi har været i skoven med Selma og Sally, hvor de begge nød at lege. Sally har også været på gåtur op til den større gade, som vores vej er en sidevej til og der så vi 3 biler køre forbi, som hun var ligeglad med. Til gengæld passerede vi Herman på vejen og han var en ordentlig mundfuld at gå forbi. Herman er en KÆMPE STOR dog de bourdou, som bor på vores vej. Han er ligeså rar, som han er stor, men Sally var ikke overbevidst om at han var en god oplevelse. Hun gik helt ude på kanten af fortovet forbi hans have. 

Vi har også børstet hende hver dag på bordet og hun har fået sin første behandling mod lopper/tæger.

Selma har været i bad og fået ordnet pelsen lidt ovenpå hvalpenes hærgen 🙂

Vi hører fra de forskellige hvalpe og det lyder til at de er kommet godt i gang med deres nye liv, men også oplever lidt tilpasningsudfordringer. Det er jo en KÆMPE forandring i hvalpenes liv at flytte hjemmefra. Det lyder til at familierne kaster sig ud i projektet med stor iver ❤

Selma er blevet rigtig glad for at lege med Sally. Her en lille video fra nu her.

24. april 2019: Mor og datter på tur til Fussingø skov. Sally syntes bare at det var for fedt at være sammen med mor.

Første nat alene.

Sally er faldet i søvn ved mine fødder. Hun kan ikke selv hoppe op i sofaen til de store endnu.

23. april 2019:

Så har vi haft første nat uden kuldet samlet. Sally har sovet ved siden af min seng. Jeg var meget træt i går, så vi gik i seng kl. 22. Hun peb lige et par gange, men faldt til ro da jeg talte til hende. Hun sov ca. 40min. og blev så urolig, så jeg tog hende ud i haven. Hun skulle nu ikke noget derude.

Vi gik i seng igen og ved 6.30 tiden begyndte hun at lege med sin abebamse og så stod vi op. Ikke så ringe for sådan en bette stump.

Flora har skrevet at hun sov uden problemer til kl. 5.30 og at hun er god til at fortælle når hun skal ud for at besørge samt at de nyder at have hundeliv i huset igen ❤

Maldini sov fra kl. 23.30 til kl. 6, men så skulle han også tisse - MEGET!

Dejligt at høre fra de små 🙂

22. april 2019: Lille Lucca hygger sig med sin nye yndlingsbamse i sit nye hjem.

Store flyttedag.

Lille Sally er "gået kold" i sin nye seng.

22. april 2019:

I dag er 5 af de små Guder flyttet hjemmefra. I dag er nemlig deres 8 ugers fødselsdag ❤

Det har været en rigtig hård dag, hvor vi har skullet vinke farvel til de små. Men det har også været en hyggelig dag, hvor glade og spændte familier har været forbi for at hente deres personlige lille øjesten.

Vi har hørt fra alle banditterne og og de er vel ankomne til deres nye hjem og er ved at lære det hele at kende. Vi savner de små her hos os, men glæder os over den gode start, som de små ser ud til at have fået i deres nye hjem. Vi glæder os over hver en besked, hvert et foto og hver en video, som vi modtager fra de små og deres familier.

Lille Sally skal jo blive boende hos os og det er dejligt at se, at mor Selma gerne vil lege med hende og også tante Fanny har vist interesse. Lige nu er hun "faldet om" og sover tungt og trygt.

Selma er gravid!!!!!

Her et foto af to af de fine fostre.

24. januar 2019:

I dag har vi fået scannet Selma hos dyrlæge Kathrine på Hinnerup dyrehospital. Der er et fint kuld hvalpe, som ser store, sunde og ensartede ud ❤ ❤ ❤

Fra nu af vil alt info om dette kuld komme på sin egen side: "Hvalpe" (se i menubjælken øverst på siden).

Her på nyhedssiden vil der komme indlæg, der ikke relaterer sig til hvalpene.

 

Fosterudvikling.

22. januar 2019:

HVIS Selma er gravid, så er hun nu 4 uger henne (ca. dag 28). Jeg har fundet en lille film på YouTube hvor man kan se et hundefoster på henholdsvis dag 20 og dag 30. Det er jo en fantastisk udvikling og fostrene er på dette tidspunkt langt i deres udvikling. Se filmen her

Selma startede i går med at få tilbudt et rigtig godt foder til drægtige tæver. Hun får en portion morgen og aften og har resten af tiden ad libitum adgang til sit almindelige foder. 

Der er alt for lang tid til torsdag og scanningen.......

Tissetrang....

21. januar 2019:

De sidste par dage har Selma 2 gange tisset indenfor - lige foran vores terrassedør. Det har hun ellers ikke gjort siden hun var hvalp. Altså endnu et tegn, der peger i retning af en graviditet.

Så nu har vi indført at Selma og Fanny (ja, vores pensionist Fanny må også holde for) skal i haven hver 2-3 time 🙂

 

Ligesom hos gravide kvinder, så øges tissetrangen i graviditeten. Det skyldes blandt andet nogle af følgende faktorer:

• Graviditetshormonerne bevirker, at blodtilstrømningen til området omkring livmoderen og blæren øges, og det kan irritere blæren.

• Livmoderen vokser og kan trykke på blæren. 

• Nyrerne producerer mere urin under graviditeten samtidig med at hunden ofte drikker mere end den plejer.

Så selv om vi ikke er glade for at Selma har tisset på vores gulv, så er det et godt tegn og så må vi jo bare have hende udenfor oftere.

Endelig weekend!

Selmas fine mave med lyserøde dievorter og ganske let hævelse af mælkekirtlerne.

19. januar 2019:

Så fik jeg taget et foto af Selmas mave, skulle lige have husets unge mand til at hjælpe med at holde. Hendes dievorter er nu alle fint lyserøde og der er en ganske let hævelse af mælkekirtlen (det kommer først rigtig frem i de næste uger - hvis hun er gravid).

Dagen startede med en lang gåtur på fastende mave (Selma er ikke den store spiser om morgenen) og hun fik gjort sig fint rent på turen. Så da vi kom hjem besluttede jeg at prøve at palpere hendes livmoder, for om jeg kunne mærke fostrene. Her mærker man meget meget forsigtigt med fingrene på en systematisk måde i bugen på hunden. Metoden er ikke 100% sikker og derfor er det selvfølgelig med et stort forbehold, når jeg nu siger, at jeg kunne mærke fosterblærer. Fostrene ligger i seperate små blærer i livmoderhornene og hver blære er ca. 2cm store på dette tidspunkt. Jeg konstaterede blot at jeg kunne mærke dem, ikke noget med optælling eller noget, af skræk for at komme til at klemme de små.

MEN inden der bryder jubelskrig ud i de hjem, som håber på en hvalp, så er det altså scanningen i næste uge, som giver os et 100% sikkert svar. Men mit smil er blevet noget bredere i dag og det er jo også svært andet med den blå himmel og rimfrosten der ligger som en smuk glasering ud over det ganske land.

Spændingen stiger.

17. januar 2019:

Forudsat at Selma er gravid, så er hun nu gået ind i sin 4. graviditetsuge. I denne uge siger Netdyredokter.dk følgende om fostrenes udvikling:

4. uge:

Man kan nu tydeligt skelne for- og bagben. Øreflipperne er synlige som en lille fold og ører og øjne bliver dannet i denne uge.

Fosterhinderne kan i dette stadie føles som bobler på ca. 2,5 cm størrelse.

Inden jeg rejste til Bornholm i går (jeg skal undervise herovre i morgen) syntes jeg, at Selma mælkekirtler var vokset lidt. Det er igen et tegn på graviditet.

Samtidig har vi nået det tidspunkt hvor jeg altid kommer i tvivl: Ser jeg syner? Viser hun de tegn jeg tror? og den slags spørgsmål fylder en masse. Så det ene øjeblik er jeg overbevist om, at selvfølgelig er "der bid" og det næste er der pludselig ingen tegn. Der er kun én ting, der kan få has på tvivlen og det er scanningen i næste uge.

Hvis jeg i morgen aften, når jeg kommer hjem igen, stadig synes at mælkekirtlerne er hævede, så uploader jeg et foto, så kan I selv se hvad I synes 🙂

Selma passer på sig selv.

12. januar 2019.

Vi nyder weekenden, så kan man komme i skoven i dagslys og vi drog glade i hundeskoven i Fussingø i dag, i det våde vintervejr. Selma fik rigtig strukket ud i fuld galop op og ned af skråningerne, ud og ind mellem stammerne og med de våde, visne blade flyvende i en sky omkring sig. Hendes store energi holder ca. 1 omgang i skoven og så følges hun med Fanny og jeg resten af tiden.

Vi kan mærke at hun passer bedre på sig selv. I dag mødte vi en ung (stor hvalp) berner sennen han, som var meget glad og lidt ungdommelig voldsom i sin adfærd. Da vi mødte dem tog jeg Selma i snor og de holdt også fat i den unge mand, men da vi havde passeret dem og Selma igen var løs, så slap han fra sine ejere og kom styrtende efter os. Han var stor og voldsom og meget glad og det var tydeligt at Selma ikke brød sig om hvordan han sprang rundt omkring hende, så jeg tog fat i hendes halsbånd. Da han så alligevel kom springende hen med klodsede store bevægelser, så sagde hun ret bestemt fra med et bjæf. Det er ellers noget hun ikke gør, så jeg tolker det som at hun passer på sin krop og ikke ønsker at han springer op og vælter hende. Der var nemlig ikke noget med de små hunde vi mødte på vores vej. Vi håber at det er fordi hun mærker en skrøbelighed på grund af sin (formodede) drægtighed og vil passe på sin krop. For hulan hvor ville vi gerne bare snart have den scanning.... 🙂

6. januar 2019: Søndagshygge ovenpå en lang skovtur fra morgenstunden.

Dejlig dag ved Vesterhavet.

5. januar 2019:

Begge hunde - og Michael og jeg - havde en skøn dag vej Vestkysten. Også lille Fanny kunne få lov at løbe frit. JUBIIIII det var hun vild med. Selma har det fortsat rigtig godt, selvom hendes appitet ikke er så stor. Så i dag fik hun lidt lækkert leverpostej rørt i sin hundemad. Så gled der lidt mere ned 🙂 

Herunder er et lille slideshow med 5 billeder fra dagens tur.

4.1.2019: Vi nåede lige i skoven inden mørkets frembrud. Selma kan gå frit igen, nu hvor løbetiden er overstået. Det nyder hun, selv om hun holder sig tæt til Fanny og mig. Endnu en adfærdsændring?

Tegn?

1.1.2019:

Ved førstegangs drægtige hunde ser man ofte, at brystvorterne bliver helt lyserøde. Jeg kan ikke huske fra vores tidligere hundes graviditeter, hvornår præcist vi har set det hos dem. Men Selmas er helt lyserøde, så det er jo spændende om vi kan tolke det som første tegn på en graviditet🙂

Selma har ændret sin adfærd lidt, hun er langt mere kontaktsøgende end hun plejer - og det siger ikke så lidt. Desuden er hun blevet mere vagtsom og opmærksom og hendes appetit er lidt nedsat i forhold til hvad den plejer at være.

Vi tæller dagene til scanningen!

1. januar 2019: Den traditionelle gåtur på årets første dag gik til Moesgaard strand. Selma fik lov at løbe lidt fri, for første gang siden hun kom i løbetid. Det var skønt syntes hun.
Godt nytår!