Selma er gravid!!!!!

Her et foto af to af de fine fostre.

24. januar 2019:

I dag har vi fået scannet Selma hos dyrlæge Kathrine på Hinnerup dyrehospital. Der er et fint kuld hvalpe, som ser store, sunde og ensartede ud Hjerte Hjerte Hjerte

Fra nu af vil alt info om dette kuld komme på sin egen side: "Hvalpe" (se i menubjælken øverst på siden).

Her på nyhedssiden vil der komme indlæg, der ikke relaterer sig til hvalpene.

 

Fosterudvikling.

22. januar 2019:

HVIS Selma er gravid, så er hun nu 4 uger henne (ca. dag 28). Jeg har fundet en lille film på YouTube hvor man kan se et hundefoster på henholdsvis dag 20 og dag 30. Det er jo en fantastisk udvikling og fostrene er på dette tidspunkt langt i deres udvikling. Se filmen her

Selma startede i går med at få tilbudt et rigtig godt foder til drægtige tæver. Hun får en portion morgen og aften og har resten af tiden ad libitum adgang til sit almindelige foder. 

Der er alt for lang tid til torsdag og scanningen.......

Tissetrang....

21. januar 2019:

De sidste par dage har Selma 2 gange tisset indenfor - lige foran vores terrassedør. Det har hun ellers ikke gjort siden hun var hvalp. Altså endnu et tegn, der peger i retning af en graviditet.

Så nu har vi indført at Selma og Fanny (ja, vores pensionist Fanny må også holde for) skal i haven hver 2-3 time Cool

 

Ligesom hos gravide kvinder, så øges tissetrangen i graviditeten. Det skyldes blandt andet nogle af følgende faktorer:

• Graviditetshormonerne bevirker, at blodtilstrømningen til området omkring livmoderen og blæren øges, og det kan irritere blæren.

• Livmoderen vokser og kan trykke på blæren. 

• Nyrerne producerer mere urin under graviditeten samtidig med at hunden ofte drikker mere end den plejer.

Så selv om vi ikke er glade for at Selma har tisset på vores gulv, så er det et godt tegn og så må vi jo bare have hende udenfor oftere.

Endelig weekend!

Selmas fine mave med lyserøde dievorter og ganske let hævelse af mælkekirtlerne.

19. januar 2019:

Så fik jeg taget et foto af Selmas mave, skulle lige have husets unge mand til at hjælpe med at holde. Hendes dievorter er nu alle fint lyserøde og der er en ganske let hævelse af mælkekirtlen (det kommer først rigtig frem i de næste uger - hvis hun er gravid).

Dagen startede med en lang gåtur på fastende mave (Selma er ikke den store spiser om morgenen) og hun fik gjort sig fint rent på turen. Så da vi kom hjem besluttede jeg at prøve at palpere hendes livmoder, for om jeg kunne mærke fostrene. Her mærker man meget meget forsigtigt med fingrene på en systematisk måde i bugen på hunden. Metoden er ikke 100% sikker og derfor er det selvfølgelig med et stort forbehold, når jeg nu siger, at jeg kunne mærke fosterblærer. Fostrene ligger i seperate små blærer i livmoderhornene og hver blære er ca. 2cm store på dette tidspunkt. Jeg konstaterede blot at jeg kunne mærke dem, ikke noget med optælling eller noget, af skræk for at komme til at klemme de små.

MEN inden der bryder jubelskrig ud i de hjem, som håber på en hvalp, så er det altså scanningen i næste uge, som giver os et 100% sikkert svar. Men mit smil er blevet noget bredere i dag og det er jo også svært andet med den blå himmel og rimfrosten der ligger som en smuk glasering ud over det ganske land.

Spændingen stiger.

17. januar 2019:

Forudsat at Selma er gravid, så er hun nu gået ind i sin 4. graviditetsuge. I denne uge siger Netdyredokter.dk følgende om fostrenes udvikling:

4. uge:

Man kan nu tydeligt skelne for- og bagben. Øreflipperne er synlige som en lille fold og ører og øjne bliver dannet i denne uge.

Fosterhinderne kan i dette stadie føles som bobler på ca. 2,5 cm størrelse.

Inden jeg rejste til Bornholm i går (jeg skal undervise herovre i morgen) syntes jeg, at Selma mælkekirtler var vokset lidt. Det er igen et tegn på graviditet.

Samtidig har vi nået det tidspunkt hvor jeg altid kommer i tvivl: Ser jeg syner? Viser hun de tegn jeg tror? og den slags spørgsmål fylder en masse. Så det ene øjeblik er jeg overbevist om, at selvfølgelig er "der bid" og det næste er der pludselig ingen tegn. Der er kun én ting, der kan få has på tvivlen og det er scanningen i næste uge.

Hvis jeg i morgen aften, når jeg kommer hjem igen, stadig synes at mælkekirtlerne er hævede, så uploader jeg et foto, så kan I selv se hvad I synes Cool

Selma passer på sig selv.

12. januar 2019.

Vi nyder weekenden, så kan man komme i skoven i dagslys og vi drog glade i hundeskoven i Fussingø i dag, i det våde vintervejr. Selma fik rigtig strukket ud i fuld galop op og ned af skråningerne, ud og ind mellem stammerne og med de våde, visne blade flyvende i en sky omkring sig. Hendes store energi holder ca. 1 omgang i skoven og så følges hun med Fanny og jeg resten af tiden.

Vi kan mærke at hun passer bedre på sig selv. I dag mødte vi en ung (stor hvalp) berner sennen han, som var meget glad og lidt ungdommelig voldsom i sin adfærd. Da vi mødte dem tog jeg Selma i snor og de holdt også fat i den unge mand, men da vi havde passeret dem og Selma igen var løs, så slap han fra sine ejere og kom styrtende efter os. Han var stor og voldsom og meget glad og det var tydeligt at Selma ikke brød sig om hvordan han sprang rundt omkring hende, så jeg tog fat i hendes halsbånd. Da han så alligevel kom springende hen med klodsede store bevægelser, så sagde hun ret bestemt fra med et bjæf. Det er ellers noget hun ikke gør, så jeg tolker det som at hun passer på sin krop og ikke ønsker at han springer op og vælter hende. Der var nemlig ikke noget med de små hunde vi mødte på vores vej. Vi håber at det er fordi hun mærker en skrøbelighed på grund af sin (formodede) drægtighed og vil passe på sin krop. For hulan hvor ville vi gerne bare snart have den scanning.... Cool

6. januar 2019: Søndagshygge ovenpå en lang skovtur fra morgenstunden.

Dejlig dag ved Vesterhavet.

5. januar 2019:

Begge hunde - og Michael og jeg - havde en skøn dag vej Vestkysten. Også lille Fanny kunne få lov at løbe frit. JUBIIIII det var hun vild med. Selma har det fortsat rigtig godt, selvom hendes appitet ikke er så stor. Så i dag fik hun lidt lækkert leverpostej rørt i sin hundemad. Så gled der lidt mere ned Smiler 

Herunder er et lille slideshow med 5 billeder fra dagens tur.

4.1.2019: Vi nåede lige i skoven inden mørkets frembrud. Selma kan gå frit igen, nu hvor løbetiden er overstået. Det nyder hun, selv om hun holder sig tæt til Fanny og mig. Endnu en adfærdsændring?

Tegn?

1.1.2019:

Ved førstegangs drægtige hunde ser man ofte, at brystvorterne bliver helt lyserøde. Jeg kan ikke huske fra vores tidligere hundes graviditeter, hvornår præcist vi har set det hos dem. Men Selmas er helt lyserøde, så det er jo spændende om vi kan tolke det som første tegn på en graviditetSmiler

Selma har ændret sin adfærd lidt, hun er langt mere kontaktsøgende end hun plejer - og det siger ikke så lidt. Desuden er hun blevet mere vagtsom og opmærksom og hendes appetit er lidt nedsat i forhold til hvad den plejer at være.

Vi tæller dagene til scanningen!

1. januar 2019: Den traditionelle gåtur på årets første dag gik til Moesgaard strand. Selma fik lov at løbe lidt fri, for første gang siden hun kom i løbetid. Det var skønt syntes hun.
Godt nytår!