Gentests

Selma og Fanny elsker at ligge tæt i sivkurven.

29. december 2017:

I dag har Selma været på Vorup Dyrehospital, for at få udtaget en blodprøve. Den er nu sendt til et stort anerkendt laboratorium i Tyskland, hvor den skal testes for 2 arvelige sygomme og en pelsfejl. Sygdommene er juvenil epilepsi og Storage Disease. Man tester desuden for pelsfejlen un-furnishing (kort hår). Man ønsker at pelsen er krøllet og det kræver, at genet er furnished. Derfor siger man i daglig tale, at man tester for Furnishing.  Det bliver spændende at modtage svarene på testene. Vi skal regne med alt op til 3 uger, inden svaret kommer. 

Grunden til at Selma har fået taget disse tests er, at vi planlægger at parre hende i løbet af det næste halvandet års tid og så vil vi kende hendes status, så vi kan vælge den bedst egnede far til hendes kommende hvalpe ❤

Så har Selma fået taget røntgenbilleder af sine hofter. De er af bedste kvalitet. Ingen hofteledsdysplasi i syne. Begge hofter er A.

8. august 2016: Selma har fundet sin rette hylde, synes hun. Far er ikke helt enig i, at antikke borde er egnede som hundeliggepladser :-)

Sommerdag.

 

20. juli 2016:

Så kom sommeren - i hvert fald for en enkelt dag 🤩

Vi havde gode venner på besøg i sommerhuset og hundene nød at være med. Det var fantastisk, at have Selma med. Hun kunne gå rundt uden snor. Hoppede selv ned fra terrassen, når hun skulle besørge og så op igen. Jeg iagttog hende selvfølgelig som en høg, da jeg dårligt kunne tro mine egne øjne, efter så mange år med petit´er, der jo følger deres næse ved enhver given lejlighed. Men hun blev hos os hele tiden, det var som om hun slet ikke overvejede andre muligheder. Skønt!

 

I sidste weekend var Selma på sine første udstillinger. Det var en dobbeltudstilling i Lagottoklubbens regi på Fyn. En østrigsk dommer på formiddagens udstiling og en dansk dommer på eftermiddagens udstilling. Da Anna og jeg ankom, kunne vi hurtigt se, at vi skulle have klippet Selmas hvalpepels kort inden udstilllingen 🤨

 

Vi grinede lidt for os selv og Anna kommentere tørt, at Selma lignede sådan en "pigfisk" der spontant "puster" sig op, så piggene står ud til alle sider. Hun lignede en lille tyk fluffy bold. Derfor fik hun også kun den anden bedste bedømmelse hos den østrigske dommer, nemlig bedømmelsen: Lovende. "Hun skal klippes" var meldingen.

 

Der var nu omkring 3 timer til næste udstilling og Anna og jeg vurdere, at det jo ikke kunne blive værre, så vi besluttede at klippe Selma. Vi fik god hjælp af en medudstiller fra Skanderborg. Tak 😀

 

Under fællesfrokosten kom vi til at sidde sammen med et par svenske udstillere fra Stockholm. De vandt BIS (Best In Show) på begge udstillinger og det viste sig, at kvinden er professionel hundefrisør med speciale i lagottoer. De fortalte, at jeg skulle holde Selmas pels helt kort gennem de næste måneder, for at hjælpe krøllerne på vej. Hun fortalte også, at krøllerne starter på krydset og i nakken og det havde jeg selv bemærket på Selma, så det lover jo godt.

 

Da vi kom ned tog jeg Selma hen til hende og spurgte om hun lige ville vise hvor kort hun mente, at vi skulle klippe Selma. Så greb hun resolut en saks og finklippede lige Selmas ryg og bagben. Derpå var det tid til at komme i ringen igen (babyklassen) og nu gik det straks bedre. Selma fik den bedste bedømmelse: Særdeles Lovende og fik endda ros for sin kvalitet af hvalpepelsen ❤

 

10. juli 2016: To badesmølfer ved Lystrup strand :-)

Legeaftale med lille Asti.

7. juli 2016: Vi mødtes i Fussingø med Henriette og lille Asti. På trods af størrelsesforskellen, så legede de fint sammen, så det bliver bestemt ikke sidste gang, at vi skal på tur :-)

Legestue hos Unodog i Fussingø.

Selma nød udsynet fra balancebommen.

 

3. juli 2016:

Vi har jo et stramt program mht prægning/socialisering af Selma. Jeg har længe luret på nogle fede træningsbaner i skovkanten ved Fussingø og så opdagede jeg forleden, at de holder legestue engang i mellem. Vi tog så derud og Selma fik en ordentlig en på opleveren. Hun var sidste nye pige i klassen og var meget benovet over de andre hvalpe og enkelte voksne hunde. Hun indtog først iagttagerens rolle og gik mest stille rundt, men var til gengæld overstrømmende interesseret i de andre hundes mennesker. Ejeren af træningsstedet har en lille datter og det var en super god erfaring for Selma, at få i rygsækken, at hilse på den lille pige. Efter en god lang rum tid, så følte Selma sig klar til at lege med de andre hvalpe (der var lidt voldsomme), så mon ikke hun næste gang kaster sig frejdig ud i legen 🙂

 

Så er pelsplejeredskaberne, som jeg har bestilt i Sverige til Selma efter opdrætterens anvisning, kommet. Bliver spændende at komme i gang.

Selma er en rigtig kælepot, der elsker at være "i hænder". Her snupper hun en lille lur hos Jens.

Tillykke

 

20. juni 2016:

Stort tillykke til alle "hvalpene" fra USA kuldet, det fylder 4 år i dag ❤

Vi håber I allesammen har det rigtig dejligt!

11. juni: dejligt at gå tæt på Tante Fanny.

11. juni: Første tur til havet. Her Selma og Jens ved Lystrup strand på Djursland.

10. juni: Selma på besøg hos dyrlægen. Et af de mange elementer, at hendes prægning, som vi har planlagt :-)

Kærlighed opstår.

Morgenhygge med Jens.

 

10. juni 2016:

Selma har sovet sin første nat ved siden af min seng. Det foregik helt uproblematisk. Hun lagde sig bare til at sove og jeg hørte ikke en lyd til hende hele natten. Flot af sådan en bette stump.

Selma spiser op til alle sine måltider, er irriteret på halsbåndet og kan uden problemer springe op i sofaen, hvor hun så kan ligge ved siden af Fanny.

Her til morgen har vi været i Fussingø, på pynten hvor Fanny kan løbe frit. Det var et hit. Selma synes at det var en stor verden, der viste sig og hun var også i vandet - helt til maven. Hun er også bare en baby, så på et tidspunkt ville hun gerne lige bæres lidt, men kun ca. 30s, så ville hun ned til Fanny igen.

Da vi kom hjem, kom Fanny først ud af bilen og løb ind i huset. Da jeg så bar Selma ind bagefter, så lyste Fanny op i et STORT smil over, at Selma stadig var hos os. Det var fantastisk at se, for Fanny har været meget ked af det ovenpå sin mors død, så at se hende glad igen, var så rørende ❤

Velkommen lille Selma.

 

9. juni 2016:

Selma er født og opvokset det mest fantastiske sted i Linderöd i Sverige, på en gård med heste, klipper og lagottoer🤩

I dag er hun flyttet hjem til os. Det var en meget lang tur i bilen, hvor hun sad i et transportbur på passagersædet. Hun tog rejsen i stiv pote og vi holdt kun ind, da vi begge skulle have lidt frokost ved Nyborg.

Selma er lige så tillidsfuld, kontaktsøgende, mild og kærlig, som jeg havde håbet på. Det er tydeligt, at hun kun har mødt kærlighed i sit liv. Nu glæder vi os bare til at lære hende bedre at kende og få hende introduceret til verdenen i vores familie ❤

 

4.6.2016. Selma er nu ca. 9 uger og der er kun 5 dage til jeg henter hende hjem :-)

Selma.

29. maj 2016:

Vi havde den store sorg i starten af april måned, at vores elskede Fifi blev meget syg og vi måtte træffe den tunge beslutning, at det ikke længere var for hendes skyld, at hun skulle leve. Smerterne kom akut og var voldsomme. Den medicin der havde holdt hendes leversygdom i ave virkede ikke længere og sammenholdt med en kræftsygdom i hendes mælkekirtler, så måtte vi give hende fred. Nu ligger hun på en sval plads i vores skov under et fint blomsterdække, hvor vi kan gå hen og mindes hende, for hvor er hun savnet. Fifi var den rareste, sjoveste og kærligste hund og vi elskede hende allesammen utrolig højt.

Tiden efterfølgende har været svær for os alle og måske allermest for Fanny, der jo har mistet sin mor og bedste ven gennem 7 år. Hun er i stor sorg.

Vi har derfor besluttet, at vi skal have en ny hund. Som ven til Fanny og som vores allesammens kæledække. Vi har længe kigget efter en anden race, da vi savner at kunne gå uden snor med vores hunde. Vi har kigget på flere racer, men valget er faldet på den italienske trøffelhund: Lagotto Romagnolo. Den er en krøllebølle af mellemstørrelse og den er stort set uden jagtinstinkt, så det skulle være muligt at den kan lære, at gå uden snor. Det håber vi.

Der er ikke så mange af dem i Danmark, men det er lykkedes os, at få kontakt til en kærlig og seriøs opdrætter i Sverige, som havde lille Selma, som vi nu har fået mulighed for at købe. Dagene snegler sig afsted til den 9. juni, hvor jeg skal hente hende. ALT er efterhånden parat til hende: halsbånd og navneskilt, ny seng, sele, foder og hun er tilmeldt hvalpemotivationskursus, som vi starter den 16. juni. Ferie/fridage er planlagt, så vi kan være mest muligt sammen med hende i starten og bagefter kommer jo så sommerferien, hvor vi rigtig skal ud og opleve Danmark sammen med hende og Fanny. Jubiii vi er så glade og spændte. Det er så spændende med en familieforøgelse. Billeder følger, når vi har hende hjemme hos os 🙂❤