31.12.2018: Her på årets sidste dag har vi været på en LANG gåtur i skoven. Henriette og hundetøserne Luna og Asti var med. Alle der kigger forbi her ønskes et sikkert og lykkebringende nytår 😊🍾

Krydsede fingre!

 

27. december 2018:

Igen en morgen hvor vi var afsted i bulderragende mørke. Kl. 8 havde vi en tid på Hinnerup dyrehospital til en blodprøve for progesteronmåling. En time senere fik vi svar: Selma har haft ægløsning den 24. eller 25. december og hendes parringer har derfor været spot-on. De anbefalede at vi førte Selma og Ludvig sammen i dag, for at se om de ville parre. Så endnu en tur til Skanderborg for at hente den unge kavaler. Han var ude at gå med naboen, da jeg kom og de kom slendrende hen af fortovet i adstadigt tempo. Da jeg så overtog ham, så trak han så hårdt hen imod min bil, at jeg havde svært ved at holde ham. Han ville RIGTIG GERNE med 🙂

Hjemme igen blev de sat ind i det rum, hvor de parrede i går og jeg sad igen vagt i siderummet. De legede og der var også et par halvhjertede parringsforsøg, men snart lå de bare og hyggede side om side på gulvet. Efter en tid skilte vi dem ad, for at give dem en pause og efterfølgende blev de sat sammen igen. Men der var ikke den store interesse for parring, de ville hellere bare hygge sig sammen. Der er ingen tvivl om at de er vældig glade for hinanden.

Jeg besluttede, at stoppe forsøget og kørte Ludvig hjem igen. Vi ser det som et tegn på, at vinduet for parring er forbi. Alt er optimalt for hvalpe: parring på det korrekte tidspunkt efter ægløsning og vi VED at Selma har haft ægløsning, for det har vi jo målt. Ludvig er far til flere kuld, så forudsætningerne er på plads. Nu kan vi ikke gøre mere, blot krydse fingre for at der er gang i dannelsen af små fostre.

Den 24. januar har vi bestilt tid til ultralydsscanning hos dyrlæge Kathrine. Så får vi vished for om alle anstrengelserne har båret frugt. Det bliver nogle LANGE dage frem til scanningen!

HVIS vi nu er heldige, at Selma er gravid, så sker der dette de næste 3 uger indeni hende:

1.+ 2. + 3. uge:

Efter en vellykket parring transporteres de befrugtede æg ind i æggelederen, hvor celledelingen starter.

Efter ca. 8 - 12 dage består fosteret af 16 celler, også kaldet morula-stadiet, og i den størrelse kommer det ind i livmoderen.

I livmoderen fortsætter celledelingen. Fosteranlægget er i den kommende uge ikke fæstnet til livmodervægen, men flyder frit omkring.

Efter ca. 3 uger, med en variation på mellem 17 - 22 dage, er fosteranlæggene ligeligt fordelt i de to livmoderhorn og er nu i gang med at vokse fast på livmodervæggen. Fosteranlæget er på dette tidspunkt ca. 1 cm. langt og minder om en lille fisk med udvækster, som senere bliver til for og bagben .

Der, hvor fosteranlæget er vokset fast på livmoderen, dannes moderkagen, som bliver fosterets forbindelse med moderen. Igennem moderkagen, der også kaldes placenta, tilfører tæven de næringsstoffer som fosteret skal bruge i den kommende udvikling. Fosteret forbindes med moderkagen via sin navlestreng.

(Kilde: Netdyredoktor.dk).

På grund af den delikate proces, som foregår de næste uger, så er det vigtigt at vi ikke stresser Selma. Hun skal blot leve som hun plejer, med gode gåture i skoven og hygge i familien. Hun kommer også tilbage på sin almindelige foder, for at undgå at hun bliver for tyk. Først når hun er 30 dage henne i drægtigheden, skal hun tilbage på foder til drægtige tæver.

Endnu en vellykket parring.

Selma og Ludvig hænger sammen efter en fin parring - stilen er ganske afslappet.

2. juledag 2018:

Vi fulgte samme læst som i går. Hundene legede en del i dag og der var mange parringsforsøg, men da Selma pludselig befandt sig i nabohaven, så blev jeg utryg ved at have dem i haven.

Vi havde på forhånd aftalt, at hvis der var problemer med at være i haven, så kunne vi tage Ludvig med hjem og lade dem parre hos os. Så Ludvig kørte med hjem til Randers og mens han sad i Selmas transportbur i bilen, flyttede vi nogle papkasser hen foran nogle ting som ellers kunne risikere at vælte, så de trygt kunne være i rummet i vores underetage. Her er gulvet skridsikkert og vi har før haft hunde til at parre sig der med succes.

Jeg blev installeret i et tilstødende rum, så jeg kunne holde øje gennem en sprække i døren (for ikke at hundene skulle føle sig overvågede, men så jeg hurtigt kunne komme hen til dem om nødvendigt). Michael havde lavet et glas vand klar og lidt at spise, så jeg var klar til en lang "vagt". Så gik resten af familien ovenpå og jeg hentede Ludvig ind til Selma.

På min vagtpost nåede jeg ikke engang at få en slurk af mit vand, inden hundene parrede og jeg måtte ud og holde Selma da de hang sammen, for at undgå at de trak hinanden rundt.

De hang sammen i 21 minutter og bagefter var der lutter logrende haler og små hundekys. Han er sej ham Ludvig, en selvsikker og rolig han, som bare parrer som en pro. For første gang parring i et fremmed hjem og første parring indendørs. Han var bare glad og rolig, virkelig en lækker personlighed.

Bagefter kørte vi ham hjem igen, så han kunne få sig et velfortjent hvil ovenpå endnu en vellykket parring ❤

Ludvig og Selma hænger sammen.

1. juledag 2018: jeg har optaget denne video i dag, men det har holdt hårdt at få den uploaded til hjemmesiden. Heldigvis kunne Anna hjælpe mig :-) Jeg vil nemlig gerne kunne vise video af hvalpene, der forhåbenligt kommer om et par måneder, så skulle lige øve mig lidt.

En dejlig start på dagen.

Selma og Ludvig hænger sammen efter en vellykket parring.

 

1. juledag 2018:

Mens det stadig var kulsort udenfor og kun lys i få hjem, så gik Selma, Fanny og jeg en lang tur i vores "hood". Selma skulle gerne lige røre sig og gøre sig ren inden vi skulle køre på herrevisit hos Ludvig.

Anna havde sagt ja til at tage med og på hele turen til Skanderborg (ca. 45 min.) så vi kun 3-4 biler på motorvejen. På slaget 9 var vi ved Ludvigs hus og jeg fik meldt vores ankomst til naboen, som passer Ludvig, mens hans familie er på juleferie.

De to hunde hilste først på hinanden i snor i haven, så blev Selma sluppet løs og lige derefter Ludvig. Naboen gik hjem og Anna var stand-by i husets køkken. Selv blev jeg i haven, så jeg hurtigt kunne træde til hvis det blev påkrævet. Mange hunde bryder sig ikke om, at man kigger på når de skal parre. Så jeg stod med ryggen til ved siden af familiens helt fantastiske murede orangeri (nøj sådan et kunne vi godt tænke os 😀). Kiggede over skulderen for at holde øje med hundene, men de var sådan set ret ligeglade med mig. De løb rundt og legede og det var tydeligt at de var ret glade for hinanden. Selma knurrede ikke en eneste gang eller bed ud efter ham (hvilket ikke er usædvanligt at de gør i starten).

På et tidspunkt hang Ludvig henover Selma (som et kryds) uden at hans bagben rørte jorden. Hun stod fast og helt stille, så det så rigtig lovende ud og sandelig om de ikke parrede efter ca. 15 min. leg.

Det er vigtigt for os, at man avler på hunde som selv kan parre, så jeg havde nået at tænke tanken: "Hvad nu hvis Selma ikke vil lade sig parre??"

Men bekymringerne var ubegrundene, de havde en rigtig fin parring og hang sammen i 18 min. bagefter. Perfekt ❤

Så fik Anna taget lidt fotos, mens jeg holdt Selma så hun ikke skulle bevæge sig, så kan de nemlig gøre skade på sig selv, når de hænger sammen. Det var nu ikke noget problem hun stod helt stille, kun et lille piv da hun opdagede at hun ikke kunne komme væk. Jeg fik også skrevet en sms med én hånd til Ludvigs ejer, så de også kunne glædes over den gode nyhed.

Da de holdt op med at hænge sammen, fik de begge snor på og Selma kom ud i bilen. Hvorefter jeg gik over til naboen med Ludvig, han var glad og meget tørstig.

I morgen har vi så en aftale igen kl. 9 og krydser fingre for endnu en god parring.

22.12.2018: Fussingø skov. Der er bare så dejligt i skoven. Begge hunde elsker det og det gør jeg også. En super start på dagen inden julebagningen skal i gang.

Juleferie!!

21. december 2018.

Så er årets sidste arbejdsdag færdig og forude venter en dejlig lang juleferie ❤

Selma har igen i dag været hos dyrlæge Camilla. Michael kørte hende i dag og alt gik så fint. Hendes progesteronniveau i blodet er steget, men hun har endnu ikke haft ægløsning. Derfor skal hun testes igen den 27. december. Men vi har aftalt med Camilla, at vi 1. juledag og 2. juledag tager på visit hos Ludvig. Hvis de vil parre dér, så er det fint og ellers så ser vi hvad blodprøven siger den 27. 

Nu vil vi til at sætte juletræet i fod og gøre klar til julebagningen i morgen. De sidste gaver skal også pakkes ind og ellers skal vi bare nyde livet i familiens skød. Jeg følger op, så snart der er nyt.

Rigtig glædelig jul til alle der kigger forbi siden her 🙂

Foder!

18.12.2018:

Hinnerup dyrehospital anbefaler at man giver et godt hvalpefoder, som også er til drægtige og diegivende tæver, fra starten af løbetiden og indtil efter parring, for at få de optimale betingelser for befrugtning. Når/hvis tæven så bliver drægtig så skal den tilbage på sit almindelige foder indtil den er 30 dage henne i drægtigheden. Der skal den så tilbage på hvalpefoderet.

Det har vi aldrig gjort tidligere, men det er også ved at være nogle år siden at vi sidst havde hvalpe og der kommer ny viden til hele tiden. Så i aftes kørte jeg op og købte en sæk super hvalpefoder fra Hills og jeg tror, at Selma syntes det var en virkelig god ide med det lækre nye foder 🙂 Fanny og Selma spiser altid den samme slags foder, så Fanny kunne dårligt få poterne ned - hun er vild med hvalpefoder.

Så er vi i gang!

17. december 2018:

I dag har vi været på Hinnerup dyrehospital hos dyrlæge Camilla og fået undersøgt Selma.

Vi er heldigvis ikke kommet for sent 😀 tværtimod er Selma stadig tidligt i sin løbetid. Hendes progesteron tal var 0,37 og det skal gerne op på 5-7 når hun har ægløsning.

Selma blev også vaccineret (mod hundesyge, parvovirus, leverbetændelse, kennelhoste og leptospirose). Dette er nødvendigt for at sikre at hvalpene får den nødvendige beskyttelse imod disse sygdomme igennem råmælken, efter de er kommet til verden.

I dag anbefales det også at vaccinere mod herpes. Det er en infektion, som oftest smitter igennem luftvejene fra hund til hund, men den kan også overføres ved parring eller fra tæve til hvalpene under fødslen. En meget stor procentdel af danske hunde er latent inficeret med denne virus, uden at vise symptomer. Hvis virus aktiveres under en drægtighed eller overføres til hvalpene under fødslen kan man i værste tilfælde miste hele kuldet. Den vaccination fik Selma selvfølgelig også.

Selma skal vaccineres igen ca. 2 uger før termin imod herpes, så hun og hvalpene (fingers crossed) kan være godt beskyttet imod denne alvorlige infektion.

Næste trin er endnu en brunstundersøgelse af Selma på fredag - så bliver det spændende at se om  hendes progesterontal er steget, som tegn på at ægløsningen er tæt på.

Den undersøgelse som Selma har fået foretaget er delt i tre trin:

Her teksten fra dyrehospitalets hjemmeside:

 • Skedeskrab, hvor der forsigtigt med en vatpind udtages lidt cellemateriale fra skeden, som derefter undersøges i mikroskopet. Skedens celler ændres meget karakteristisk i takt med at kønshormonerne ændrer sig op imod ægløsningen

 

 • Kikkertundersøgelse, her undersøges skedevæggen med en tynd lyskikkert, for at se på de ændringer i spændstighed og farve som også forekommer meget karakteristisk op imod ægløsningen. Skedevæggen bliver bleg og rynket . Vi undersøger også altid den bagerste del af skeden med en forsigtig behandsket finger for at afsløre, om der skulle forekomme små strengdannelser eller fors nævringer, hvilket vil umuliggøre en naturlig parring og være til stort ubehag for både hanhund og tæve.

 

 • Progesteronmåling, dette kønshormon stiger langsomt op imod ægløsning og vil normalt ligge imellem 5-7 ng/ml på dagen for ægløsning. Det er helt specielt for tæven at hendes æg først er befrugtningsklar 48-72 timer efter, de har løsnet sig fra æggestokken, og det er derfor, man ikke skal parre sin hund før efter ægløsningen er konstateret.

 

Over stok og sten.

16. december 2018:

Vi krydser alt hvad krydses kan, for at alt kommer til at gå fint, så vi kan byde skønne små hvalpe velkomne i det nye år.

Én af forudsætninger er, at Selma er i god fysisk form under hele forløbet. Hun er vant til lange daglige gåture, enten i skoven eller rundt i byen. I byen går hun selvfølgelig i snor, men i "vores" skov nord for Randers, Fussingø skov, har de en stor hundeskov hvor hundene må gå frit. Det ELSKER Selma og når vi er der, så suser hun op og ned af skrænterne og har det fantastisk.

Nu er hun jo - heldigvis - i løbetid og så kan hun selvfølgelig ikke gå uden snor. Det kræver så, at vi går endnu længere ture med hende, så hun får nok motion.

I dag parkerede vi ved Fussingø slot og gik en rigtig dejlig tur i skoven. Der var bidende koldt, men ligeså smukt som der plejer at være. Både hunde og mennesker nød det i fulde drag.

Nu skal jeg vist have kigget begge madammer efter i pelsen og klippet neglene og så venter vi ellers bare på hvad dyrlæge Camilla har at sige efter morgendagens undersøgelse.

God søndag til alle der måtte kigge forbi vores side 🙂

Selma er kommet i LØBETID!!!

14. december 2018.

SÅ er Selma endelig kommet i løbetid igen 😀😀❤❤

Jeg har LIGE opdaget det og da jeg ikke har været hjemme de sidste to dage, så ved jeg ikke PRÆCIST hvornår hun er startet.

Derfor har jeg fluks ringet til Hinnerup Dyrehospital, hvor de er specialister i reproduktion og bestilt en tid til mandag morgen, for at få Selma testet med blodprøve, celleskrab og undersøgelse for at få vished om hvor langt hun er i løbetid og hvornår hun har ægløsning, så vi kan få hende parret på de rigtige datoer.

ER SÅ SPÆNDT!!!!

Allergivenlige hunde?

Jeg har skrevet et indlæg til Lagottoklubbens nyhedsbrev omkring allergivenlige hunde. Teksten kommer her:

Allergivenlige hunderacer – myte eller sandhed?

 

Ultimo september i år var jeg til DKK-træf på Askov højskole. Træffet er for bestyrelsesmedlemmer af specialklubber under DKK.

Dyrlæge Helle Friis Proschowsky fra DKK holdt et foredrag om hunderacers opståen og kom blandt andet ind på hvorvidt der findes hunderacer, som er særligt egnede for mennesker med allergi. Altså særligt allergivenlige hunderacer.

Hun fortalte at al nyere forskning peger på, at det er en myte, at nogle racer er ”allergifri” eller ”allergivenlige”. Hos hunde har man fundet mindst 6 forskellige stoffer, der kan fremkalde allergi hos mennesker (allergener). De kaldes Can f1, Can f2 osv. op til Can f6.

Disse allergener sidder IKKE i hår/pels, men i hudskæl og spyt. Desuden har man fundet allergenet Can f5 i urin fra intakte (u kastrerede) hanhunde.

ALLE hunde afsondrer (afgiver) de 6 allergener, men i forskelligt forhold og koncentration. Også hunde der ikke fælder spreder allergener omkring sig i omgivelserne. Der er større forskelle inden for en race end imellem racer. Der kan således være stor variation mellem kuld søskende.

Man kan derfor ikke tale om at visse hunderacer er mere allergivenlige end andre, men individuelle hunde kan være mere eller mindre ”allergivenlige”.

Det der er afgørende er det enkelte menneskes reaktion på de 6 allergener. Menneskets reaktion er nemlig meget individuel, så det er derfor den enkelte kombination af hund og menneske, der er afgørende for om de kan fungere sammen eller om mennesket vil udvise en allergisk reaktion.

Der findes en test, som kan teste hund og ejer, den hedder Allergenius, som kan vise om den enkelte kombination mellem hund og menneske vil være problematisk i forhold til allergi. Man kan læse mere om denne test på dette link:

http://www.allergenius.se/vara-produkter/testkit. Produkter er endnu ikke på markedet i Danmark.

10. november 2018: Skønne Selma har været en vandhund i dag. Vi var på strandtur ved Ebeltoft og Selma løb på eget initiativ LANGT ud og havde en fest i vandet. Det var skønt at se hende more sig. Fanny blev adstadigt på stranden, hun har aldrig været en vandhund.

3. november 2018: Selma og Fanny har en fest i Fussingø. Det var faktisk svært (læs umuligt) at få et billede af dem begge i ro.

18.8.2018:
Vores hunde ELSKER knirkende fletkurve, så da jeg faldt over denne hos en "Ting og sager" butik i Mønsted, så måtte den bare med hjem. Selma indtog den straks sammen med sin elskede Bodil.

Gårdvagt.

7. august 2018:

Selma har været meget træt i dagtimerne denne sommer og det skyldes ikke kun varmen fra den bagende sol. Selma og Fanny plejer at sove hos vores datter, Anna, om natten, men hun har været i USA hele sommeren. Ja, hun kommer faktisk hjem i morgen (og vi glæder os helt vildt til at se hende igen!).

Selma har i stedet sovet i soveværelset hvor der er udkig til haven fra vinduer, som går helt til jorden. Om natten har Selma så tiltrådt den selvbestaltede stilling som gårdvagt og hun holder et vågent øje med både den ræv der frekventerer haven samt det lille pindsvin, katten og de store frøer, der alle åbenbart holder af at fornøje sig i vores baghave om natten. Det er hårdt arbejde for en lille hund og kan altså også mærkes i dagtimerne.

Jeg tror søde Selma også ser frem til at Anna kommer hjem og hun igen kan få sin nattesøvn i ro og fred.

30.7.2018: Der er vist en der nyder ferien. Selma har fået sin forbinding af, men hun slikker heldigvis ikke på såret.

Flækket negl.

27. juli 2018:

Selma har været uheldig at knække en negl ret højt oppe på neglen, så vi måtte lige en tur omkring dyrehospitalet. Nu er den fjernet og hun ligger her i køkkenet og er ved at komme sig ovenpå bedøvelsen. Hun kan tappert logre lidt med halen, når vi taler til hende og Fanny ligger ved hendes side og trøster.

Jeg fik lov til at tage hende med hjem straks hun åbnede øjnene, så jeg selv kan overvåge hende her i vores køkken. Det har jeg det bedst med og jeg tror også, at Selma er mest tilfreds med den løsning. Nu skal hun så have lidt medicin de næste dage og vi skal holde øje med hendes forbinding. Det er nok ikke helt rart at have på her i varmen - det bliver op til 33 grader i dag!!

Fødekasse.

14. juli 2018:

I går kørte jeg til Silkeborg med trailer og det hele, for at hente den fødekasse som vi har købt til Selmas forhåbentlig kommende hvalpe. Den er så fin og lavet lige efter forskrifterne med gode solide rundstokke, så de små hvalpe ikke bliver mast op imod væggen.

Den gamle vi havde ville være for lille til Selma, så den er flyttet ud til Asti (Selmas veninde), som netop har haft sit første kuld i kassen.

Vi er jo så spændte på hvornår Selma kommer i løbetid og da en tæve ofte har en cyklus, der ligner sin mors, så spurgte jeg Selmas opdrætter om hvor ofte Selmas mor, Fanny, kommer i løbetid. Hver 7. - 8. måned. Hvis det har noget på sig i forhold til Selma, så kan vi forvente at hun kommer i løbetid indenfor den næste 1- -1 1/2 måned. Vi krydser fingre for vi glæder os sådan til at have lyden af små poter i huset igen.

8.7.2018: Selma med sommerfrits. Her køler hun maven på græsplænen 😊

Master

19. juni 2018.

I dag er en stor dag for mig, for jeg har forsvaret mit speciale på Århus Universitet og fik et flot 12 tal 😀

Så nu kan jeg kalde mig Master i dyrevelfærd. Jabadabaduuu...

Ludvig

Skønne Ludvig og dejlige Selma i Fussingø sø.

10. juni 2018:

Dagen startede med et rigtig hyggeligt møde og gåtur med skønne Ludvig og hans ejer Betina. Vi mødtes ved Fussingø slot og kørte derfra op til hundeskoven, hvor vi gik en dejlig tur med hundene. Vi er meget begejstrede for Ludvig og håber, at han skal være far til Selmas første kuld hvalpe.

Ludvig er en rigtig vandhund og fik sig en god svømmetur i Fussingø sø, Selma var med i vandet, men hun er ikke fuldt udviklet som vandhund endnu. Vores Fanny er nemlig slet ikke glad for vand og det tror vi, at Selma har lagt mærke til. Så det var virkelig dejligt for Selma at se, at nogle hunde elsker at bade 😀

Nu ligger Selma og Fanny på sofaen og slapper af og jeg har også modtaget et billede af Ludvig, der sov godt i bilen på vej hjem. Tak til Betina for billedet af de to glade hunde i søen.

27. maj 2018: Selma var på DKK´s udstilling i Århus og sørme om hun ikke vandt Excellent i åben klasse. Hun er en lille stjerne. Vi havde godt selskab af min "hunde- og haveveninde" og lille Olivia og mor Catja. Olivia var en vigtig hjælper udi valg af vetbed tæpper til de (forhåbentlig) kommende hvalpe. Vi fik købt en hel stak i de fineste babyfarver og med hundepoter og andet godt på. En rigtig dejlig dag. På billedet er Selma gået kold ovenpå strabadserne i ringen.

 • 13.5.18. Fanny i haven.

 • Æbletræet blomstrer.

 • Selma ligger lige kortvarigt i skyggen. Hun er ellers ret hard core til at ligge i solen, men skal lige køle ned lidt ind i mellem.

6.5.18. Dejlig tur med Lagottoklubben i Fussingø skov. Selma nød at vise frem :-)

 • 26.4.18: Bøgen er sprunget ud - HURRAAAA

 • Smukke anemoner.

 • Mikrodrivhus

  Har ikke rigtig noget med hunde at gøre, men jeg er så pavestolt af mit lille nye drivhus. Det første jeg har - nu håber jeg bare, at tomaterne (4 slags) og snackpebrene vil gro :-)

 • 11.4.18: når det er varmt i skoven, så er det dejligt at køle maven i lidt mudder 😊

 • Selv stålormen kom frem!

 • Selma på besøg hos Tina :-) Her Chicco og Selma.

  I dag (6.4.18) har vi været på besøg hos Anja og Henrik, der bor LANG inde i skoven. Fedt! Anja var vores træner, da vi gik på hvalpehold og vi gik sammen med Anjas egen hvalp Tina (ruhåret hønsehund). De to tøser er født samme dag samme år.

 • Her Tina og Selma.

  Det var et SUPER hyggeligt besøg og hundene nød det - vupti så var der gået 2 timer. Anja har også to andre hunde: Fie og Chicco, de kom også begge ud og legede. Der var også kæmpekaniner, gæs, and og høns, så Selmas øjne var så store som tekopper.

30.3.2018: Søde Selma fylder 2 år. Fantastisk vejr og højt humør. Her tager hun en slapper på sofaen.

Coco

FIne COco.

14. marts 2018:

Vi har modtaget en dejlig hilsen fra Coco (kaldenavn), der er fra vores Royale kuld:

En lille hilsen fra Vicinatos Gertrud fra det royale kuld. Hun er den skønneste hund og gør mig glad på hver tur vi går. Hun er aldrig i snor.

Det gør os så glade at høre fra vores "hvalpe" og at de har det godt og er elskede hos deres familier. TUSIND TAK for hilsenen ❤

 

 • 5.3.18: Fanny og Selma nyder sneen.

 • Smukt er det også :-)

 • Her de tre musketerer: Asti, Fanny og Selma.

25.2.18: Jeg ved ikke hvem der nød dagens besøg mest? Søde Olivia eller rødderne Selma og Fanny 😊

 • 9.2.18: Fussingø med Selma og Fanny.

 • Fantastisk solskin.

 • Rødderne nød det.

Sjove hundetegn

4. februar 2018:

Her til morgen har jeg surfet lidt på nettet og faldt over en hjemmeside med mange sjove hundeting. Blandt andet fine hundetegn med billede af en lagotto. Det har jeg aldrig set før 😀

Prøv evt selv at kigge på siden her

Fortsat god søndag, jeg tror vi skal ud og nyde den nyfaldne sne i skoven lidt senere.

28.1.2018: Lagottotræf ved Ørnereden i Århus.

 • Dejlig tur i Fussingø skov ovenpå øjenlysningen.

 • Fanny og Selma nød turen i dejligt selskab med Asti og Henriette.

 • Sne og let tåge, ikke en dårlig kombination.

Øjenlysning.

Lækre Vetbed tæpper til fødekassen.

18.1.2018:

Selma er i dag blevet øjenlyst for arvelige øjensygdomme. Der er kun en lille gruppe dyrlæger i Danmark, som er specialister i øjensygdomme. De har en flereårig efteruddannelse i øjensygdomme og det er kun dem, der må øjenlyse. De lyser for en lang række arvelige øjensygdomme og Selma var heldigvis FRI for dem alle sammen 😀

Det betyder, at Selma nu er testet for alt det vi havde planlagt forud for, at hun skal parres. Det er fantastisk at vide, at hun er så sund og rask. Dyrlægen kommenterede også på Selmas helt vidunderlige temperament, hun var begejstret for Selmas glade og tillidsfulde fremtoning og meget venlige sind. Det er jo dejligt at høre, og det stemmer jo fuldstændig overens med vores egen opfattelse af Selma.

Klinikken havde nogle rigtig tykke, bløde tæpper med skridsikker bund. De såkaldte VetBed. Jeg købte et par stykker til fødekassen, som vi forhåbentlig skal have i brug senere på året.

Lige nu er det ikke andet for os at gøre, end at læne os tilbage og vente på at Selma kommer i løbetid. Der kan gå alt mellem 6 og 12 måneder regner jeg med. Spændende...

 

Så kom det sidste svar

9. januar 2018.

SÅ kom svaret på den tredje og sidste af Selmas gentests. Testen var for "lidelsen" un-furnishing. Tilstanden giver kort hår, i stedet for de dejlige karakteristiske krøller, som en lagotto skal have. Genet skal være Furnished for at give krøller. Man taler derfor om, at man tester for Furnishing. Selmas test var heldigvis negativ, hun har IKKE genet for kort hår.

Vi er super glade, for det var det bedst tænkelige resultat og vi kan nu gå videre til sidste skridt i forberedelserne til en parring, nemlig en øjenlysning for arvelige øjensygdomme. Men der skal jeg lige have bestilt tid hos en dyrlæge med speciale i øjensygdomme. Fortsættelse følger......

Godt begyndt...

5. januar 2018:

Jeg har lige modtaget mail fra Vorup Dyrehospital. Dyrlæge Heidrun har modtaget svar på de første to af Selmas tre gentests. Det tredje svar kommer først i næste uge. 

Men FANTASTISK nyt vedr. de to første sygdomme: Selma er IKKE bærer af disse gener. Se her svaret fra laboratoriet:

Name:               Riccadonna Ingeling Af Mauro                                           
Stud book no.:      DK10222/2016                                                           
Chip no.:           941000018471706                                                        
Tattoo no.:              ---                                                               
     
Juvenile Epilepsy
Result: Genotype N/N
 
Interpretation: The examined animal is homozygous for the 
wildtype-allele. It does not carry the causative mutation for 
JE in the LGI2-gene.
 
Trait of inheritance: autosomal-recessive
 
Scientific studies found correlation between the mutation and 
symptoms of the disease in the following breeds: 
Lagotto Romagnolo
 
LSD-PCR             
Result: Genotype N/N
 
Interpretation: The examined animal is homozygous for the
wildtype-allele. It does not carry the causative mutation for 
LSD in the ATG4D-gene.
 
Trait of inheritance: autosomal-recessive.

 

Vi er bare SÅ GLADE. JUBIIIII!!!  God weekend 😀

 • 1. januar 2018: Selma på stranden ved Tapperhage Fyr.

 • Nogle havde gjort sig umage med disse sten.

Ny side

Jeg starter her en ny nyhedsside for 2018. De ældre nyheder ligger på undersiden "Nyheder 2016-17".