18.8.2018:
Vores hunde ELSKER knirkende fletkurve, så da jeg faldt over denne hos en "Ting og sager" butik i Mønsted, så måtte den bare med hjem. Selma indtog den straks sammen med sin elskede Bodil.

Gårdvagt.

7. august 2018:

Selma har været meget træt i dagtimerne denne sommer og det skyldes ikke kun varmen fra den bagende sol. Selma og Fanny plejer at sove hos vores datter, Anna, om natten, men hun har været i USA hele sommeren. Ja, hun kommer faktisk hjem i morgen (og vi glæder os helt vildt til at se hende igen!).

Selma har i stedet sovet i soveværelset hvor der er udkig til haven fra vinduer, som går helt til jorden. Om natten har Selma så tiltrådt den selvbestaltede stilling som gårdvagt og hun holder et vågent øje med både den ræv der frekventerer haven samt det lille pindsvin, katten og de store frøer, der alle åbenbart holder af at fornøje sig i vores baghave om natten. Det er hårdt arbejde for en lille hund og kan altså også mærkes i dagtimerne.

Jeg tror søde Selma også ser frem til at Anna kommer hjem og hun igen kan få sin nattesøvn i ro og fred.

30.7.2018: Der er vist en der nyder ferien. Selma har fået sin forbinding af, men hun slikker heldigvis ikke på såret.

Flækket negl.

27. juli 2018:

Selma har været uheldig at knække en negl ret højt oppe på neglen, så vi måtte lige en tur omkring dyrehospitalet. Nu er den fjernet og hun ligger her i køkkenet og er ved at komme sig ovenpå bedøvelsen. Hun kan tappert logre lidt med halen, når vi taler til hende og Fanny ligger ved hendes side og trøster.

Jeg fik lov til at tage hende med hjem straks hun åbnede øjnene, så jeg selv kan overvåge hende her i vores køkken. Det har jeg det bedst med og jeg tror også, at Selma er mest tilfreds med den løsning. Nu skal hun så have lidt medicin de næste dage og vi skal holde øje med hendes forbinding. Det er nok ikke helt rart at have på her i varmen - det bliver op til 33 grader i dag!!

Fødekasse.

14. juli 2018:

I går kørte jeg til Silkeborg med trailer og det hele, for at hente den fødekasse som vi har købt til Selmas forhåbentlig kommende hvalpe. Den er så fin og lavet lige efter forskrifterne med gode solide rundstokke, så de små hvalpe ikke bliver mast op imod væggen.

Den gamle vi havde ville være for lille til Selma, så den er flyttet ud til Asti (Selmas veninde), som netop har haft sit første kuld i kassen.

Vi er jo så spændte på hvornår Selma kommer i løbetid og da en tæve ofte har en cyklus, der ligner sin mors, så spurgte jeg Selmas opdrætter om hvor ofte Selmas mor, Fanny, kommer i løbetid. Hver 7. - 8. måned. Hvis det har noget på sig i forhold til Selma, så kan vi forvente at hun kommer i løbetid indenfor den næste 1- -1 1/2 måned. Vi krydser fingre for vi glæder os sådan til at have lyden af små poter i huset igen.

8.7.2018: Selma med sommerfrits. Her køler hun maven på græsplænen 😊

Master

19. juni 2018.

I dag er en stor dag for mig, for jeg har forsvaret mit speciale på Århus Universitet og fik et flot 12 tal Smiler stort

Så nu kan jeg kalde mig Master i dyrevelfærd. Jabadabaduuu...

Ludvig

Skønne Ludvig og dejlige Selma i Fussingø sø.

10. juni 2018:

Dagen startede med et rigtig hyggeligt møde og gåtur med skønne Ludvig og hans ejer Betina. Vi mødtes ved Fussingø slot og kørte derfra op til hundeskoven, hvor vi gik en dejlig tur med hundene. Vi er meget begejstrede for Ludvig og håber, at han skal være far til Selmas første kuld hvalpe.

Ludvig er en rigtig vandhund og fik sig en god svømmetur i Fussingø sø, Selma var med i vandet, men hun er ikke fuldt udviklet som vandhund endnu. Vores Fanny er nemlig slet ikke glad for vand og det tror vi, at Selma har lagt mærke til. Så det var virkelig dejligt for Selma at se, at nogle hunde elsker at bade Smiler stort

Nu ligger Selma og Fanny på sofaen og slapper af og jeg har også modtaget et billede af Ludvig, der sov godt i bilen på vej hjem. Tak til Betina for billedet af de to glade hunde i søen.

27. maj 2018: Selma var på DKK´s udstilling i Århus og sørme om hun ikke vandt Excellent i åben klasse. Hun er en lille stjerne. Vi havde godt selskab af min "hunde- og haveveninde" og lille Olivia og mor Catja. Olivia var en vigtig hjælper udi valg af vetbed tæpper til de (forhåbentlig) kommende hvalpe. Vi fik købt en hel stak i de fineste babyfarver og med hundepoter og andet godt på. En rigtig dejlig dag. På billedet er Selma gået kold ovenpå strabadserne i ringen.

 • 13.5.18. Fanny i haven.

 • Æbletræet blomstrer.

 • Selma ligger lige kortvarigt i skyggen. Hun er ellers ret hard core til at ligge i solen, men skal lige køle ned lidt ind i mellem.

6.5.18. Dejlig tur med Lagottoklubben i Fussingø skov. Selma nød at vise frem :-)

 • 26.4.18: Bøgen er sprunget ud - HURRAAAA

 • Smukke anemoner.

 • Mikrodrivhus

  Har ikke rigtig noget med hunde at gøre, men jeg er så pavestolt af mit lille nye drivhus. Det første jeg har - nu håber jeg bare, at tomaterne (4 slags) og snackpebrene vil gro :-)

 • 11.4.18: når det er varmt i skoven, så er det dejligt at køle maven i lidt mudder 😊

 • Selv stålormen kom frem!

 • Selma på besøg hos Tina :-) Her Chicco og Selma.

  I dag (6.4.18) har vi været på besøg hos Anja og Henrik, der bor LANG inde i skoven. Fedt! Anja var vores træner, da vi gik på hvalpehold og vi gik sammen med Anjas egen hvalp Tina (ruhåret hønsehund). De to tøser er født samme dag samme år.

 • Her Tina og Selma.

  Det var et SUPER hyggeligt besøg og hundene nød det - vupti så var der gået 2 timer. Anja har også to andre hunde: Fie og Chicco, de kom også begge ud og legede. Der var også kæmpekaniner, gæs, and og høns, så Selmas øjne var så store som tekopper.

30.3.2018: Søde Selma fylder 2 år. Fantastisk vejr og højt humør. Her tager hun en slapper på sofaen.

Coco

FIne COco.

14. marts 2018:

Vi har modtaget en dejlig hilsen fra Coco (kaldenavn), der er fra vores Royale kuld:

En lille hilsen fra Vicinatos Gertrud fra det royale kuld. Hun er den skønneste hund og gør mig glad på hver tur vi går. Hun er aldrig i snor.

Det gør os så glade at høre fra vores "hvalpe" og at de har det godt og er elskede hos deres familier. TUSIND TAK for hilsenen Hjerte

 

 • 5.3.18: Fanny og Selma nyder sneen.

 • Smukt er det også :-)

 • Her de tre musketerer: Asti, Fanny og Selma.

25.2.18: Jeg ved ikke hvem der nød dagens besøg mest? Søde Olivia eller rødderne Selma og Fanny 😊

 • 9.2.18: Fussingø med Selma og Fanny.

 • Fantastisk solskin.

 • Rødderne nød det.

Sjove hundetegn

4. februar 2018:

Her til morgen har jeg surfet lidt på nettet og faldt over en hjemmeside med mange sjove hundeting. Blandt andet fine hundetegn med billede af en lagotto. Det har jeg aldrig set før Smiler stort

Prøv evt selv at kigge på siden her

Fortsat god søndag, jeg tror vi skal ud og nyde den nyfaldne sne i skoven lidt senere.

28.1.2018: Lagottotræf ved Ørnereden i Århus.

 • Dejlig tur i Fussingø skov ovenpå øjenlysningen.

 • Fanny og Selma nød turen i dejligt selskab med Asti og Henriette.

 • Sne og let tåge, ikke en dårlig kombination.

Øjenlysning.

Lækre Vetbed tæpper til fødekassen.

18.1.2018:

Selma er i dag blevet øjenlyst for arvelige øjensygdomme. Der er kun en lille gruppe dyrlæger i Danmark, som er specialister i øjensygdomme. De har en flereårig efteruddannelse i øjensygdomme og det er kun dem, der må øjenlyse. De lyser for en lang række arvelige øjensygdomme og Selma var heldigvis FRI for dem alle sammen Smiler stort

Det betyder, at Selma nu er testet for alt det vi havde planlagt forud for, at hun skal parres. Det er fantastisk at vide, at hun er så sund og rask. Dyrlægen kommenterede også på Selmas helt vidunderlige temperament, hun var begejstret for Selmas glade og tillidsfulde fremtoning og meget venlige sind. Det er jo dejligt at høre, og det stemmer jo fuldstændig overens med vores egen opfattelse af Selma.

Klinikken havde nogle rigtig tykke, bløde tæpper med skridsikker bund. De såkaldte VetBed. Jeg købte et par stykker til fødekassen, som vi forhåbentlig skal have i brug senere på året.

Lige nu er det ikke andet for os at gøre, end at læne os tilbage og vente på at Selma kommer i løbetid. Der kan gå alt mellem 6 og 12 måneder regner jeg med. Spændende...

 

Så kom det sidste svar

9. januar 2018.

SÅ kom svaret på den tredje og sidste af Selmas gentests. Testen var for "lidelsen" un-furnishing. Tilstanden giver kort hår, i stedet for de dejlige karakteristiske krøller, som en lagotto skal have. Genet skal være Furnished for at give krøller. Man taler derfor om, at man tester for Furnishing. Selmas test var heldigvis negativ, hun har IKKE genet for kort hår.

Vi er super glade, for det var det bedst tænkelige resultat og vi kan nu gå videre til sidste skridt i forberedelserne til en parring, nemlig en øjenlysning for arvelige øjensygdomme. Men der skal jeg lige have bestilt tid hos en dyrlæge med speciale i øjensygdomme. Fortsættelse følger......

Godt begyndt...

5. januar 2018:

Jeg har lige modtaget mail fra Vorup Dyrehospital. Dyrlæge Heidrun har modtaget svar på de første to af Selmas tre gentests. Det tredje svar kommer først i næste uge. 

Men FANTASTISK nyt vedr. de to første sygdomme: Selma er IKKE bærer af disse gener. Se her svaret fra laboratoriet:

Name:               Riccadonna Ingeling Af Mauro                                           
Stud book no.:      DK10222/2016                                                           
Chip no.:           941000018471706                                                        
Tattoo no.:              ---                                                               
     
Juvenile Epilepsy
Result: Genotype N/N
 
Interpretation: The examined animal is homozygous for the 
wildtype-allele. It does not carry the causative mutation for 
JE in the LGI2-gene.
 
Trait of inheritance: autosomal-recessive
 
Scientific studies found correlation between the mutation and 
symptoms of the disease in the following breeds: 
Lagotto Romagnolo
 
LSD-PCR             
Result: Genotype N/N
 
Interpretation: The examined animal is homozygous for the
wildtype-allele. It does not carry the causative mutation for 
LSD in the ATG4D-gene.
 
Trait of inheritance: autosomal-recessive.

 

Vi er bare SÅ GLADE. JUBIIIII!!!  God weekend Smiler stort

 • 1. januar 2018: Selma på stranden ved Tapperhage Fyr.

 • Nogle havde gjort sig umage med disse sten.

Ny side

Jeg starter her en ny nyhedsside for 2018. De ældre nyheder ligger på undersiden "Nyheder 2016-17".